Avbytare: Ivan (in 45), Conny (in 60), Kenneth (in 65), Micke, KP

Målet:: Jocke Mårtensson Se skytteligan>>

Jonas Nilsson
Håkan Andersson
Dagens bolljury: Andreas Ceder

Rapport:
Min första tanke var att jag skulle kopiera föregående rapport, matchen var ungefär likvärdig som den mot Vittskövle, skillnaden var bara att nu var det vi som hämtade upp ett underläge med kvarten kvar att spela. Det skall väl tilläggas att vi var snäppet bättre spelmässigt, i alla fall i andra halvlek. Det enda som var skrämmande likt förra matchen var att vi återigen drabbas av en blåsglad och arrogant pajas till domare. Har verkligen Skåneboll inget bättre att skicka till matcherna?

Matchen då? Nja, första halvlek var inget att hänga julgranen precis. Det var ganska så fattigt med målchanser. Vi spelade stelt och krampaktigt, dåliga pass och ingen större vilja att ha boll. Dessbättre så var inte Löberöd ett dugg bättre, dom körde sina långbollar på deras anfallare som oftast hamnade i Dannes famn. De farligaste chanserna som Löberöd skapade var när vi själva serverade dom passningarna. Sista 15 minuterna av första halvlek tycker jag dock att vi får ett hyfsat tryck, men den där sista passningen vill inte riktigt hitta rätt.

Men precis när vi börjat få ordning på spelet så hamnar en av deras långbollar hos deras anfallare. Han avancerar in i straffområdet och faller som en fura. Straff och alla är lika förvånade som jag. Var hittade domaren den någonstans? Visst var det lite kamp om bollen, men herregud, lite närkamp är väl tillåtet? Dessutom så föll han inte utan kunde i lugn och ro avsluta sitt skott som gick 5 meter utanför. Nåja, straffen satt säkert. Matchuret stod då på minut 43.

Andra halvlek blev betydligt bättre. Vi gjorde ganska så omgående 3 byten som jag tycker ändrar matchbilden lite. Ivan får lite fart på offensiven framåt och Kenneth spelar stabilt och lugnt bakåt. Dessutom så jobbar Conny på hårt i anfallet och ger ingen lugn och ro till Löberöds backlinje. Vi tar över spelet mer och mer, löpningarna och passningskvalite´n blir betydligt bättre.

Men vi får vänta ända till minut 70 innan kvitteringen kommer, en frispark från Johan hittar Jocke Mårtenssons panna, som i sin tur hittar rätt bakom Löberöds målvakt, 1-1.

Sista kvarten dominerar vi fullständigt och vaskar fram några bra chanser att avgöra matchen. Men tyvärr så rullar inte bollen vår väg för tillfället, utan vi får återigen nöja oss med en poäng.

Ska man summera denna matchen enkelt så kan man konstatera att Löberöd var bäst i första halvlek, medan vi var det bättre laget i andra. Det som är positivt är att vi trots ett mediokert spel tar poäng i matcherna. Fortsätter vi bara med att skapa chanser, så kommer målen också så småningom.

Återigen så är det den centrala linjen i laget som får högsta betyg. Men ett stort plus till inhopparna som jag tycker gör så att matchen vänder till vår fördel.

(Rapporten är skriven av Tonny Nyman, 19 juni 2008)